Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane
- 15 g di zucchero
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 140 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 ½ cucchiaino di sale
Burger
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di quinoa bianca in chicchi
- 1 cucchiaio di semi di lino
- 3 cucchiai di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 2 cucchiaini di cumino in polvere
- 2 cucchiaini di paprika dolce
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 35 g di gherigli di noci
- 200 g di fagioli neri interi in scatola, cotti e scolati
- 10 g di pangrattato
Terminare la preparazione
- 2 - 3 cucchiaini di semi di sesamo neri
- 4 fette di peperone rosso in conserva (opcjonalnie)
- 4 cucchiai di ketchup
- 4 - 6 foglie di insalata lollo verde, lavate e asciugate
- 8 - 12 fette di pomodoro
- 1 avocado, sbucciato e a fette (opcjonalnie)
- 1 cipolla rossa ad anelli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3222 kJ / 770 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Ravioli ripieni di tofu affumicato e verdure
1 Std. 30 Min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1h 20min
Polpette di soia
55 Min
Polpettone vegetariano con salsa Gravy
1h 20min
Formaggio vegan di macadamia (senza lattosio)
32h 50min
Polpettone di seitan
50 Min
Involtini di seitan alle verdure e formaggio di riso
40 Min
Svizzere vegan
1 Std.
Formaggio vegano
6 Std. 40 Min
Burger in agrodolce
1 Std. 10 Min
Quinoa germogliata con verdure raw
51h 25min
Veg-burger (vegan)
1 Std. 10 Min