Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di lievito di birra fresco
- 120 g di acqua
- 255 g di zucchero
- 500 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 300 g di pere, la polpa a dadini
- 1 limone, la scorza grattugiata e il succo (preferibilmente bio)
- 5 uova
- 150 g di burro fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Crostata albicocche e lamponi
1 Std. 20 Min
Torta di mele
1h
Torta pesche, cannella e menta
1h
Crostata di pere
1h 40min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Torta di carote
1h 10min
Torta noci e cioccolato
1h 30min
Torta tutta mele
50min
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Torta margherita
50min
Torta paradiso
1h 10min