Couscous à la fleur d'oranger et aux fruits secs

Couscous à la fleur d'oranger et aux fruits secs

3.4 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • 20 g de zeste d'orange non traitée
  • 20 g de zeste de citron non traité, râpé
  • 20 g de sucre roux
  • 20 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 150 g de semoule de blé dur
  • 1 c. à soupe d'huile de noisette
  • 400 g d'eau
  • 150 g d'abricots secs dénoyautés coupés en dés
  • 150 g de raisins secs
  • 1 étoile de badiane
  • 100 g de jus d'orange
  • 40 g de jus de citron
  • 10 g d'eau de fleur d'oranger
  • 1 c. à café de cannelle en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1191 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...