Couscous à la fleur d'oranger et aux fruits secs

Couscous à la fleur d'oranger et aux fruits secs

3.4 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • de zeste d'orange non traitée
    20 g
  • de zeste de citron non traité, râpé
    20 g
  • de sucre roux
    20 g
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    20 g
  • de semoule de blé dur
    150 g
  • d'huile de noisette
    1 c. à soupe
  • d'eau
    400 g
  • d'abricots secs dénoyautés coupés en dés
    150 g
  • de raisins secs
    150 g
  • étoile de badiane
    1
  • de jus d'orange
    100 g
  • de jus de citron
    40 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    10 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 281 kcal / 1191 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...