Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 80 g blanched almonds
- 90 g salted butter, cold, diced
- 200 g plain flour
- 100 g caster sugar
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
Crumble
- 100 g salted butter, diced
- 75 g sugar
- 130 g plain flour
- 1 tsp ground cinnamon
Filling
- 400 g pears, peeled, quartered, cored, cut in pieces
- 350 g rhubarb, cut in pieces
- 50 g sugar
- 250 g red fruits, mixed, fresh (e.g. strawberries, raspberries, red currants)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 621 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crunchy Granola
2h
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Apple cake
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb Crumble
55min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1h 20min
Granola
1 Std. 40 Min
Pear and Blueberry Crumble
45min
Seedy Marmalade Flapjacks
40min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min