Urządzenia i Akcesoria
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
blanched almonds80 g
-
salted butter cold, diced90 g
-
plain flour200 g
-
caster sugar100 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 pinch
Crumble
-
salted butter diced100 g
-
sugar75 g
-
plain flour130 g
-
ground cinnamon1 tsp
Filling
-
pears peeled, quartered, cored, cut in pieces400 g
-
rhubarb cut in pieces350 g
-
sugar50 g
-
red fruits, mixed, fresh (e.g. strawberries, raspberries, red currants)250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.4 g
Kalorie
2598.3 kJ /
621 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Węglowodany
76.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEARS
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Lavender Shortbread
1 godz.
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 min
Plum and Apple Jam
40 min
Applesauce Cake
1 godz. 15 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Rhubarb Marzipan Slices
1 godz. 10 min
Rhubarb Crumble
55 min
Blackberry Jam
20 min
Bramley Apple Shortcake
1 godz. 20 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min