Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 80 g blanched almonds
- 90 g salted butter, cold, diced
- 200 g plain flour
- 100 g caster sugar
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
Crumble
- 100 g salted butter, diced
- 75 g sugar
- 130 g plain flour
- 1 tsp ground cinnamon
Filling
- 400 g pears, peeled, quartered, cored, cut in pieces
- 350 g rhubarb, cut in pieces
- 50 g sugar
- 250 g red fruits, mixed, fresh (e.g. strawberries, raspberries, red currants)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 621 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Beetroot Cake
2h 20min
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35 min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Blueberry and Lemon Spumble
1h 35 min
Mincemeat and Almond Tart
2h 15min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30 min
Apple cake
1h
Steamed Chocolate and Pear Pudding
1h 10 min
Bramley Apple Shortcake
1h 20min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30 min
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50min
Apple Crumble Cake
1h 10 min