Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Weizenmehl, universal
- 150 g Naturjoghurt
- 170 g Wasser
- 20 g frische Germ
- 1 TL Jerusalem-Gewürzmischung
- 1 TL Salz
- 1 TL Ahornsirup
- schwarzer Sesam, zum Bestreuen
- Olivenöl, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1573 kJ / 375 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pitabrote
1 Std. 25 Min
Fatayer mit Käse und Minze
1h 5min
Libanesisches Fladenbrot
3 Std. 20 Min
Türkisches Fladenbrot
2 Std. 10 Min
Erdäpfelpolster
14h 40 min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pitabrote
2 Std.
Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 20 Min
Jerusalem-Gewürzmischung
5 Min
Wurzelbrote, gefüllt
23 Std.
Mandel-Naan-Brot (Pakistan)
1 Std. 30 Min
Fladenbrot - Pide
1 Std. 50 Min