![Dinkel-Honig-Ringe Dinkel-Honig-Ringe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB379461-F21D-4A17-953F-4DDA57EB4CD0/Derivates/32A2302F-68C4-4B33-9D40-200D16BE3039.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 80 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 120 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- 270 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Orangensaft, frisch gepresst
- 5 g frische Hefe
- 500 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Honig
- 2 EL Sesam, geschält
- 1 EL Leinsamen
- 1 EL Mohn (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 952 kJ / 228 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelweckerl
23ч. 40 мин.
Apfel-Weizensauerteig
48h 20 min.
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Joghurtbrot
14 Std. 50 Min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 Std. 40 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min