Vollkorn-Topfen-Fladen mit Kürbis

Vollkorn-Topfen-Fladen mit Kürbis

4.3 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Stück

Składniki

  • Dinkelkörner
    300 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Salz
    2 TL
  • Pfefferkörner, bunt
    1 TL
  • Kreuzkümmel, ganz
    1 TL
  • rote Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Öl
    60 g
  • Magertopfen
    250 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Paprikapulver, geräuchert
    1 TL
  • Kürbiskerne
    1 EL
  • frische Kräuter (z. B. Petersilie, Koriander, Oregano, Thymian), Blättchen abgezupft
    6 - 8 Stängel
  • Sauerrahm
    200 - 250 g
  • Kürbisfleisch in Stücken
    500 g
  • Kürbiskernöl zur Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 346 kcal / 1447 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...