Wersje kompatybilne
Bicchierini di gelato al biscotto con fichi e cioccolato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al biscotto
- 200 g di latte intero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 140 g di zucchero
- 3 tuorli
- 40 g di biscotti secchi, tipo Digestive a pezzi
Terminare la preparazione
- 100 g di fichi secchi in quarti
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 80 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato ai frutti di bosco
12 godz. 15 min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato leggero alla frutta
10min
Colombine con gelato all'amaretto
10h 20min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato veloce alla frutta
10min
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato veloce alle albicocche
6 godz. 20 min
Granita al caffè
8h 20min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Gelato allo yogurt
10h 20min
Gelato veloce alla fragola
20min