Wersje kompatybilne
Bicchierini di gelato al biscotto con fichi e cioccolato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al biscotto
- 200 g di latte intero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 140 g di zucchero
- 3 tuorli
- 40 g di biscotti secchi, tipo Digestive a pezzi
Terminare la preparazione
- 100 g di fichi secchi in quarti
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 80 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24h 50 min
Cono alla panna
3 Std. 30 Min
Gelato leggero alla frutta
10 Min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Gelato veloce alla frutta
10 Min
Sorbetto al limone
8h 30min
Gelato al gianduia
10 godz. 20 min
Coppetta al caffè
2 godz. 15 min
Gelato al torrone
10 godz. 20 min
Gelato alla nocciola senza uova
10 godz. 20 min
Gelato ai frutti di bosco
12h 15min
Gelato al limone
8h 20min