Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato - 15 g di miele
- 250 g di latte
- 320 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 180 g di farina tipo 0 + q.b.
- 20 g di burro a pezzi.
- 40 g di zucchero
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 3 mele
- 1 limone, il succo
- 2 - 3 cucchiai di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al limone
55min
Focaccia dolce
45 min
Pinza
50min
Focaccia al rosmarino con farina di quinoa
2óra 30p
Baguette dolce
4 Std. 30 Min
Cheesecake al cacao e frutti di bosco
40 min
Focaccia dolce alle nocciole
1óra 45p
Cheesecake cotta alle mele
6 Std. 30 Min
Plumcake alle mele
1óra
Torta all'amaretto con crema
1h 5min
Torta cioccolato e cachi
1óra
Torta tutta mele
50min