Urządzenia i Akcesoria
Focaccia dolce alle mele
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porzioni
Składniki
-
1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato15 g di lievito di birra fresco
-
15 g di miele
-
250 g di latte
-
320 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
-
180 g farina tipo 0 + q.b.
-
20 g di burro a pezzi.
-
40 g zucchero
-
1 cucchiaino colmo di sale
-
3 mele
-
1 limone il succo
-
2 - 3 cucchiai di zucchero di canna
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
5 g
Kalorie
820 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizze e focacce
60 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta rustica di pere
2 godz.
Ciambella farcita allo yogurt
2 godz.
Focaccia dolce alle nocciole
1 godz. 45 min
Torta di mele
1 godz.
Pizza Margherita
2 godz.
Torta di ricotta
50 min
Ciambella alle mele con gocce di cioccolato
1 godz. 30 min
Torta tutta mele
50 min
Torta semplice alle prugne
40 min
Biscotti al profumo di arancio
2 godz.
Focaccia dolce
45 min
Plumcake alle mele
1 godz.