Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di farina tipo 00
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
- 20 g di olio di oliva + q.b. per spennellare
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 800 g di foglie di bietola, pulite
- 4 uova
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 350 g di ricotta di pecora (o cagliata), scolata dal siero
- 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 30 g di burro in fiocchetti
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 uovo leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di zucchine e fiori di zucchina
2 Std. 20 Min
Mini bonet
2 Std.
Quiche ai finocchi e porri
1 Std. 10 Min
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Quiche Lorraine
45 Min
Cappon magro
4 Std. 30 Min
Brisèe con broccoletti e bacon
1 Std. 30 Min
Torta alle bietole
3 Std.
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Polpettone fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Fonduta
8 Std. 20 Min
Bonèt
2 Std.