Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina
- 2 uova (da 60 g circa)
- 150 g di burro freddo a pezzi
- 130 g di zucchero
Crema
- 500 g di latte intero
- 3 tuorli
- 60 g di farina
- 80 g di zucchero
- 25 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- 10 g di burro
- 1 cucchiaio di farina
- 100 g di biscotti savoiardi (12 pezzi circa)
- 150 g di liquore Alchermes rosso
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 1205 kJ / 288 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 godz. 45 min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 godz. 15 min
Torta Donizetti
1h
Torta del cardinale
3sa 30 dk
Torta pazientina
3 godz. 55 min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Crostata albicocche e lamponi
1 godz. 20 min
Crostata al limone
1 godz. 15 min
Schiaccia campigliese
55 Min
Crostatine al limoncello
2 godz. 35 min
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Rotolo alla frutta
1h 25min