Urządzenia i Akcesoria
Polish doughnuts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 pieces
Składniki
-
jam250 g
-
caster sugar70 g
-
fresh yeast or 5 tsp dried instant yeast50 g
-
full cream milk200 g
-
unsalted butter cut into cubes (1 cm)80 g
-
egg yolks4
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
sea salt1 pinch
-
vodka2 tbsp
-
sunflower oil for frying1000 g
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
17.6 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
877.4 kJ /
208.9 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
34.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple crumble meringue slice
2 godz. 45 min
Choux pastry
1 godz.
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Banoffee tartlets
1 godz. 45 min
Dirt puddings
1 godz. 30 min
Churros
40 min
Giant doughnuts
2 godz. 40 min
Sandwich sushi
1 godz. 45 min
Brioche buns with cheese
2 godz. 30 min
Fresh fruit punch
24 godz. 20 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Simple butter biscuits
3 godz. 20 min