Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 130 g di burro a pezzi
Ripieno
- 80 g di mandorle pelate
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta ricotta, ciliegie e mirtilli aromatizzata al bergamotto
1h 30min
Crostata di mele
1h 5 min
Crostata di frutta secca e miele
1h 10 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 min
Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco
45 min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15 min
Crostata alla nocciola
2h
Crostata integrale ricotta e cioccolato
2u. 50min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 min