Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga à temperatura ambiente q.b. p/ untar e pincelar
- 12 gemas de ovo
- 400 g açúcar
- 500 g leite de coco
- 300 g farinha tipo 55
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de cardamomo em pó
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2171.7 kJ / 519 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 164.5 mg
Alternatywne przepisy
Bochechas de porco
9 Std. 10 Min
Minicalzones fritos
1 Std.
Frango de fricassé
30 Min
Rosbife de pimentos
2 Std.
Doce de cebola - TM5
1 Std. 20 Min
Sopa alentejana
30 Min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4 godz. 35 min
Mostarda de cerveja e mel
12h
Quindão
1h 5min
Baklava
1 Std. 20 Min
Pudim abade de Priscos
2 Std. 15 Min
Sopa dourada
45 Min