Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g vinagre de vinho branco
- 2 c. sopa de mistura de ervas aromáticas frescas picadas (hortelã, manjericão, tomilho-limão)
- 2000 g leite meio-gordo
- 2 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1224 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1598.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manteiga
10 min.
Queijo fresco e requeijão
48 godz.
Queijo fresco
48 godz.
Queijo fresco e pão de cereais
48 godz.
Iogurte grego
24 Std.
Iogurte natural
12h
Iogurte de leite condensado
10 Std. 10 Min
Queijo quark e pão de soro
12h
Telhas de sementes e molho wasabi
1 Std. 25 Min
Pãezinhos de cereais
2 Std.
Queijo
50 Min
O 1º queijo fresco
45 Min