Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 100 g açúcar amarelo
- 100 g amêndoa s/ pele
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Cobertura
- 200 g chocolate de leite partido em pedaços
- 100 g amêndoa picada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2788.6 kJ / 666.5 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 59.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de avelã com molho de chocolate
9h
Gelado de café
8h
Gelado de menta
12 Std.
Gelado de mel e amêndoa
8h
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Sopa de meloa
1j
Sorvete de melancia, melão e meloa
7 Std.
Patê de cavala fumada
5 min
Gelado bicolor com praliné
8hod. 20min
Gelado bom
10h
Gelado de doce de leite condensado
14h
Gelado de mirtilo
8h