Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 100 g açúcar amarelo
- 100 g amêndoa s/ pele
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Cobertura
- 200 g chocolate de leite partido em pedaços
- 100 g amêndoa picada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2788.6 kJ / 666.5 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 59.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim de chocolate sem glúten
6óra 15p
Gelado de nata
8 Std.
Gelado de cheesecake
13h
Gelado bom
10 godz.
Gelado bicolor com praliné
8 Std. 20 Min
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12h
Gelado de menta
12h
Gelado de mel e amêndoa
8 Std.
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 Std. 30 Min
Bombons de gelado de menta
14 Std.
Gelado de chocolate e café
5h 15min
Gelado de baunilha com cobertura de chocolate
24 Std.