Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g água, mais q.b. p/ pincelar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 230 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g farinha de centeio
- 1 ½ c. chá de sal
- Sementes de sésamo q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Carcaças
1 Std. 50 Min
Pães de leite
25min
Pão de iogurte
50min
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Pão norueguês
55min
Broa de milho
2h 20 min
Pãezinhos integrais com noz e muesli
40min
Pãezinhos de cereais
2 Std.
Pão de forma integral
2 Std.