Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g azeitonas verdes s/ caroço
- 150 g fiambre cortado em pedaços
- 100 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 250 g leite
- 50 g manteiga
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 150 g presunto fatiado
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 301 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Massa de forno da avó
1h
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6h
Cheesecake de morango no forno
4h
Salada de frango
50 min
Semifrio de morango
6h
Salada de rúcula com muxama
5min
Minitartes de queijo e fiambre
1h
Minicachorros de milho
30 min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Bolo estrela
1h 40min
Brioches divertidos
1h