Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g farinha de milho
- 1250 g água
- 30 g manteiga
- 2 c. chá de sal
- 130 g couve-galega cortada em juliana
- Óleo q.b. p/ untar e fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 827.3 kJ / 197.7 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 794.4 mg
Alternatywne przepisy
Pudim de maracujá
2h 5 min
Poncha da Madeira
5 Min
Arroz de lapas
45 min
Licor de café
5 Min
Bolo preto da Madeira
1h 40min
Malassadas
2h 30min
Pão de batata e nozes
15 Std. 40 Min
Malassadas de batata-doce
1h 15min
Carne em vinha de alhos
96 Std.
Pão de cerveja preta e patê de requeijão, manjericão e tomate seco
50min
Canja madeirense
1u.
Bolo de mel da Madeira
13 Std.