Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g batata-doce cortada em cubos
- 200 g leite
- 20 g açúcar
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
- 1 pau de canela
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 4 ovos
- 300 g farinha tipo 65
- Óleo q.b. p/ fritar
- Mel de cana q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 223.1 kJ / 53.3 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 14.6 mg
Alternatywne przepisy
Pudim de maracujá
2 Std. 5 Min
Poncha da Madeira
5 Min
Arroz de lapas
45 Min
Milho frito
24 Std.
Bolo preto da Madeira
1 Std. 40 Min
Malassadas
2 Std. 30 Min
Crocante de manteiga de amendoim
55 min.
Pão com gérmen de trigo e passas
55 min.
Pão de batata e nozes
15 Std. 40 Min
Canja madeirense
1j
Bolo de mel da Madeira
13h
Sopa de batata e cogumelos secos
30 Min