Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g quiabos
- 1 limão, só o sumo
- Água q.b. p/ lavar os quiabos
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 150 g tomate em pedaços
- 5 g manjerona fresca, mais q.b. p/ temperar
- 1 malagueta
- 100 g óleo de palma
- 200 g beringela cortada em cubos
- 80 g couve-galega cortada em juliana fina
- 50 g espinafres cortados em juliana
- 1 folha de louro
- 1 pitada de pimenta
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de cominhos em pó
- 15 g farinha
- 6 postas de garoupa (1200 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 18323.1 kJ / 4379.3 kcal
- Białko
- 881.7 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 62.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 3194.4 mg
Alternatywne przepisy
Muamba de galinha com funje
50 min
Frango com quiabo
50 min
Estufado de peixe com especiarias
2h
Bidawi - Cuscuz de borrego e legumes
1h
Salada de rúcula com muxama
5min
Pappardelle de manjericão e azeite de alho
35 min
Muamba de ginguba com galinha e funje de milho
1h 10 min
Cachupa
24 Std.
Caril de borrego
45 min
Feijão de óleo de palma
20min
Caldeirada de cabrito
2 godz. 50 min
Moqueca de peixe e farofa
50 min