Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g água
- 60 g leite
- 15 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 90 g manteiga à temperatura ambiente
- 20 g tinta de choco
- 2 ovos
- 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de sal
- Sementes de sésamo pretas q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1346 kJ / 321.7 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 607.2 mg
Alternatywne przepisy
Bimbostar
5 min
Pão com recheio de truta fumada, atum e queijo-creme
1h 50min
Coroa de pães
9 Std. 30 Min
Queijo tipo mascarpone
16 Std.
Pão rústico
2j
Pão de batata e nozes
15sa 40 dk
Pães de centeio
2j 10 menit
Pão de manteiga e nozes sem glúten
1j 30 menit
Artisan bread
1j 30 menit
Bolo Alasca
8h
Aveia overnight com bebida de cânhamo
24h
Bolo estrela
1 Std. 40 Min