Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g tâmaras s/ caroço
- 100 g amêndoa
- 25 g óleo de coco
- 15 g coco ralado
Recheio
- 200 g caju, previamente demolhado cerca de 4 horas
- 35 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 30 g mel
- 20 g óleo de coco
- Mirtilos q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1926 kJ / 461 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Merengue de cacau
2h 15 min
Lentilhas com salmão em lascas
35 Min
Quinoa germinada com legumes
51hod. 25min
Mousse de limão light
2j 30 menit
Crepes de aveia
10 min
Tarte de chocolate com manteiga de amendoim
1j
Panquecas de abóbora
40 min
Delícia de chocolate merengada
4j 30 menit
Tabuleiro de maçã e pera com especiarias e aveia
1j
Bolo de chocolate e amêndoa
30 min
Mousse de abacate
5 min
Claras em castelo
10 min