Wersje kompatybilne
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate e maracujá
- 170 g chocolate de leite partido em pedaços
- 75 g polpa de maracujá s/ açúcar
- 15 g açúcar
- 30 g manteiga s/ sal
Macarons roxos
- 210 g açúcar
- 110 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- Corante alimentar em gel roxo (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 386.2 kJ / 92.3 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 11.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons passo-a-passo
1h 30min
Bolachas de aperitivo com Parmesão
50min
Molho de chocolate
15min
Alho em conserva
15min
Tarte de chocolate e pera espiralizada - TM5
No ratings
Doce de leite
2 Std. 50 Min
Mistura de farinhas com gordura
No ratings
Ganache de chocolate e maracujá para macarons
3h 10min
Macarons de pistácio
2h 30min
Trufas de rum e canela
45 min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2h 30min
Broinhas de castanha
1h 30min