Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
TM6 TM5

Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá

4.7 (3 oceny)

Składniki

Ganache de chocolate e maracujá

  • 170 g chocolate de leite partido em pedaços
  • 75 g polpa de maracujá s/ açúcar
  • 15 g açúcar
  • 30 g manteiga s/ sal

Macarons roxos

  • 210 g açúcar
  • 110 g amêndoa s/ pele
  • 100 g claras de ovo (ver dica)
  • Corante alimentar em gel roxo (ver dica)

Wartości odżywcze
na 1 unidade
Kalorie
386.2 kJ / 92.3 kcal
Białko
1.7 g
Węglowodany
12.2 g
Tłuszcz
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
0.8 g
Sód
11.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy