Birnen-Feigen-Konfitüre
TM6 TM5

Birnen-Feigen-Konfitüre

4.8 (306 ocen)

Składniki

  • 800 g Birnen, weich, geschält, in Stücken (2 cm)
  • 200 g Feigen, in Stücken (2 cm)
  • 500 g Gelierzucker 2:1
  • ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
  • ¼ TL Zimt
  • 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
2729 kJ / 645 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
154 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
6.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy