Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (à ca. 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 500 g Gelierzucker 1:1
- 500 g Johannisbeeren
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2378 kJ / 568 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 Min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 Min
Kirschkonfitüre
25 Min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 Min
Aprikosen-Konfitüre
30 Min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 Std. 20 Min
Mirabellen-Konfitüre
20 Min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 Min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 Min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 Std.