Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g Quitten, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 50 g Zitronensaft
- 600 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 min
Orangenkonfitüre
45 Min
Quittenchutney
55 Min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1j
Erdbeerkonfitüre mit Holunderblüten
35 Min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Quittenkonfekt
1j 25 menit
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30 min
Quittenlikör
25 min
Quitten-Kompott
1j 20 menit
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min