Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g rote Beeren, gemischt, frisch
- 350 g Traubensaft
- 20 g Pernod
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 35 g Speisestärke
- 80 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1519 kJ / 362 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 11 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15min
Rote Grütze
30 min
Vanillejoghurt
12h 30min
Rote Grütze
30 min
Erdbeer-Heidelbeer-Grütze mit Holundersauce
4 Std.
Grüne Grütze mit Puddingcreme
3h
Milchreis mit Roter Grütze
50min
Kirsch-Grütze
20 min
Gewürz-Birnenkompott mit Schokomousse und Sahne
2 Std. 40 Min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 Std.
Grünkohl mit Eiern und Senfsauce
1h
Pflaumenkompott
20 min