Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 400 g Äpfel, säuerlich (z.B. Braeburn), geschält, geviertelt
- 400 g Mirabellen, halbiert, entsteint
-
200
g Cidre, trocken
lub 200 g Apfelsaft - 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3668 kJ / 876 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 204 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
25 min
Mirabellen-Konfitüre
20 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 Min
Beeren-Mix-Konfitüre
1h