Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Pflaumen, halbiert
- 250 g roter Traubensaft
- 20 g Speisestärke
- 50 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Prisen Zimt
- 10 - 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto), nach Geschmack (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 789 kJ / 189 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 Min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1h 45min
Rote Grütze
30 Min
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25 Min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2h
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 Min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 Min
Zwetschgenkompott mit Mohn-Milchreis
1h 15min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 Min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4h
Zwetschgenmus
1 Std.