Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di burro congelato a pezzi
- 200 g di farina senza glutine per pizza o pasta + q.b.
- 65 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
Ripieno
- 100 g di cioccolato fondente, consentito da prontuario a pezzi
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- 20 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1540 kJ / 368 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta choux (senza glutine)
1h 20min
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Crêpes (senza glutine)
50 min
Torta margherita (senza glutine)
50 min
Mini plumcake allo yogurt (senza glutine)
40min
Pasta brisèe (senza glutine)
1h 15min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min