Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
- 200 g queijo mozarela fresco cortado em pedaços
- 150 g fiambre s/ gordura cortado em pedaços
- 100 g presunto s/ gordura cortado em pedaços
- 150 g milho cozido escorrido
- 3 dentes de alho
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 500 g leite
- 50 g farinha
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2228.4 kJ / 532.6 kcal
- Białko
- 28.4 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1583.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de forno da avó
1h
Penne com chouriço e cogumelos
25min
Gratinado de bolonhesa
1h
Penne de atum com manjericão
35min
Esparguete à carbonara
30min
Empadão de massa com frango
1h 15min
Linguine com ervilhas e fiambre
35min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50min
Lasanha de chouriço e salsicha
1h 5min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40min
Massa da quinta
40min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1h 5min