Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spatzle
- Azeite q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 100 g leite
- 1 ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 300 g farinha tipo 65
- Água q.b. p/ cozer
- 2 c. chá de manteiga
Molho
- 100 g queijo da Ilha
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 200 g tomate em pedaços
- 3 pés de manjericão, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 50 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1669 kJ / 399 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Crepes com recheio de espargos
50min
Salada de batata nova e espargos com pesto de aneto
40min
Tarte de parmesão, fiambre de peru e legumes frescos
20 min
Wrap caeser
30min
Tarte de três queijos e tomate
20 min
Coleslaw
10 min
Crepes recheados com cogumelos, requeijão e espinafres
45min
Conchas de massa com espinafres e requeijão
1h 10min
Gnocchi de sêmola com molho de cogumelos
45min
Fajitas
30min
Mousse de três chocolates
6 Std. 20 Min
Gnocchi de batata com bacon, tomate e mozarela
1h 25min