Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spatzle
- Azeite q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 100 g leite
- 1 ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 300 g farinha tipo 65
- Água q.b. p/ cozer
- 2 c. chá de manteiga
Molho
- 100 g queijo da Ilha
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 200 g tomate em pedaços
- 3 pés de manjericão, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 50 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1669 kJ / 399 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi de batata com bacon, tomate e mozarela
1 Std. 25 Min
Risoto de alho com tomate-cereja e mozarela
45 Min
Sopa de cebola gratinada
35 Min
Penne com molho de tomate seco e espinafres
35 Min
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
45 Min
Molho holandês
10 Min
Conchas de massa com espinafres e requeijão
1 Std. 10 Min
Bolinhos de queijo e batata
1 Std.
Crepes recheados com cogumelos, requeijão e espinafres
45 Min
Panquecas de batata
45 Min
Batatas duchesse
1h 20min
Gnocchi de sêmola com molho de cogumelos
45 Min