Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 50 g queijo gruyère cortado em pedaços
- 250 g farinha tipo 55
- 10 g fermento em pó p/ bolos
- 3 ovos
- 125 g leite
- 50 g óleo
- 100 g chouriço cortado em cubos (5 mm)
- 150 g curgete cortada em cubos (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 850 kJ / 203 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 276.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de abóbora
1h 35min
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40 min
Pão de banana com cobertura de queijo
1h 30 min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1h
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1h 15 min
Bolo de abacaxi e coco
1h
Focaccia recheada
3 Std.
Pão de queijo com linguiça
45 min
Strudel de alheira
1h 20min
Bolo de Natal
1h 15 min
Bolo-rei
3 Std. 15 Min
Spritz
5min