![Croissants Croissants](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0EE290C2-1064-49ED-9EAF-45237DE26C48/Derivates/ED1C006D-60F4-4DD6-A2EE-014C1E4C14D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre (pre-fermento biga) (ver tip)
- 100 g de leche entera
-
30
g de levadura prensada fresca, desmenuzada
lub 10 - 18 g de levadura seca instantánea, p. ej. Tradi-Pan® + 30 g de leche extra - 170 g de harina de trigo
Masa croissant
- 340 g de harina de trigo
- 80 g de agua
- 1 huevo
- 30 - 75 g de azúcar, de cualquier tipo (para cuernitos salados use el mínimo de azúcar)
- 5 g de sal fina
- 100 g de mantequilla, en cubos
Hojaldrado
- 250 g de mantequilla, muy fría
Decoración
- 1 huevo, batido para barnizar
- 30 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 942.5 kJ / 225.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 99.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan para hamburguesa
3hod. 20min
Macarrones de chocolate
24 Std.
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Pan de maíz (Broa)
2 Std. 20 Min
Masa para pasta fresca
1 godz.
Masa para pay
40 min
Alfajores
1 godz. 30 min
Pan de barra
29h
Hojaldre
1 godz. 20 min
Rollos primavera de camarón con salsa agridulce
1 godz. 15 min
Baguette
3h 45min
Alfajores Argentinos
1 Std. 10 Min