Croissants

Croissants

4.4 16 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
22 piezas

Składniki

Masa madre (pre-fermento biga) (ver tip)
  • 100 g de leche entera
  • 30 g de levadura prensada fresca desmenuzada
    10 - 18 g de levadura seca instantánea, p. ej. Tradi-Pan® + 30 g de leche extra
  • 170 g de harina de trigo
Masa croissant
  • 340 g de harina de trigo
  • 80 g de agua
  • 1 huevo
  • 30 - 75 g de azúcar de cualquier tipo (para cuernitos salados use el mínimo de azúcar)
  • 5 g de sal fina
  • 100 g de mantequilla en cubos
Hojaldrado
  • 250 g de mantequilla muy fría
Decoración
  • 1 huevo batido para barnizar
  • 30 g de leche

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 99.3 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 942.5 kJ / 225.3 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...