越南炸春卷

越南炸春卷

1.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
15 塊

Składniki

  • 2 大匙
  • 蒜頭
    2 粒
  • 切小塊
    5 克
  • 豬絞肉
    100 克
  • 去骨去皮雞肉 切碎
    100 克
  • 蝦仁 切碎
    60 克
  • 西洋芹 取莖,切段
    2 根
  • 紅蘿蔔 切小塊
    100 克
  • 新鮮荸薺 去皮切半
    90 克
  • 切小段
    4 根
  • 蘿蔓生菜 切段
    75 克
  • 雞高湯
    125 克
  • 玉米粉 可多備一些
    1 大匙
  • 蠔油
    2 大匙
  • 香油
    2 茶匙
  • 玉米粉
    3 大匙
  • 越南米紙
    12 - 15 張
  • 油炸油 適量
  • 蒜頭 ,切末
    2 粒
  • 新鮮紅辣椒 ,去籽切末
    1 根
  • 檸檬汁
    2 大匙
  • 魚露
    2 大匙
  • 米醋
    1 大匙
  • 2 大匙

Wartości odżywcze na 1 塊

Kalorie 95 kcal / 398 kJ
Białko 4.81 g
Tłuszcz 3.928 g
Węglowodany 10.198 g
Błonnik 0.899 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...