沙嗲肉串
TM31 TM5 TM6

沙嗲肉串

5.0 (4 oceny)

Składniki

沙嗲醬

  • 300 克 去骨雞腿肉, 切塊
  • 300 克 牛肉塊
  • 1 茶匙 太白粉
  • 1 大匙 米酒
  • 1 大匙 羅望子果肉
  • 100 克 溫水
  • 150 克 紅蔥頭
  • 50 克 蒜頭
  • 1 枝 新鮮檸檬香茅, 取白色部份,切段
  • 1 茶匙 薑黃粉
  • 10 根 新鮮紅辣椒, 切段
  • 100 克 乾辣椒
  • 1 茶匙 胡荽籽
  • 1 茶匙 咖哩粉 (科爾馬咖哩粉)
    lub 1 茶匙 咖哩粉
  • 1 茶匙 咖哩粉
  • 50 克 糖
  • 80 克 椰糖
  • 10 克 鹽
  • 80 克 油
  • 150 克 椰漿, 至少含80%椰子成分的濃縮椰漿
  • 200 克 無鹽烤花生 ,打碎

沾醬

  • 2 大匙 油
  • 10 克 蒜頭
  • 10 克 紅蔥頭
  • 60 克 花生醬
  • ½ 茶匙 辣椒粉
  • 100 克 雞高湯
  • 2 茶匙 魚露
  • 2 茶匙 椰糖
  • 20 克 椰奶

Wartości odżywcze
na 1 整份食譜
Kalorie
11338 kJ / 2708 kcal
Białko
85.865 g
Węglowodany
155.15 g
Tłuszcz
199.23 g
Błonnik
65.889 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy