Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
沙嗲醬
- 300 克 去骨雞腿肉, 切塊
- 300 克 牛肉塊
- 1 茶匙 太白粉
- 1 大匙 米酒
- 1 大匙 羅望子果肉
- 100 克 溫水
- 150 克 紅蔥頭
- 50 克 蒜頭
- 1 枝 新鮮檸檬香茅, 取白色部份,切段
- 1 茶匙 薑黃粉
- 10 根 新鮮紅辣椒, 切段
- 100 克 乾辣椒
- 1 茶匙 胡荽籽
-
1
茶匙 咖哩粉 (科爾馬咖哩粉)
lub 1 茶匙 咖哩粉 - 1 茶匙 咖哩粉
- 50 克 糖
- 80 克 椰糖
- 10 克 鹽
- 80 克 油
- 150 克 椰漿, 至少含80%椰子成分的濃縮椰漿
- 200 克 無鹽烤花生 ,打碎
沾醬
- 2 大匙 油
- 10 克 蒜頭
- 10 克 紅蔥頭
- 60 克 花生醬
- ½ 茶匙 辣椒粉
- 100 克 雞高湯
- 2 茶匙 魚露
- 2 茶匙 椰糖
- 20 克 椰奶
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 11338 kJ / 2708 kcal
- Białko
- 85.865 g
- Węglowodany
- 155.15 g
- Tłuszcz
- 199.23 g
- Błonnik
- 65.889 g