Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
藥酒
- 2 大匙 中藥材 (詳見要訣),洗淨,瀝乾
- 3 顆 去籽紅棗 ,洗淨,瀝乾
- 70 克 紹興酒
- 30 克 水
- 10 克 醬油
- 5 克 糖
雞肉捲
- 250 克 去骨雞腿排
- ½ 茶匙 鹽
- 2 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
- 1900 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 2389.2 kJ / 571.5 kcal
- Białko
- 51.2 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 661.8 mg