Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 EL Butter
- 500 g Kohlrabi
- 400 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 g Sahne
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1792 kJ / 428 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 Min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50min
Kohlrabi-Cremesuppe
35min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 Min
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35min
Kohlrabisuppe
35min
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min