Urządzenia i Akcesoria
Orangen-Schokomousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Zucker50 g
-
Orangenschale unbehandelt (1 x 4 cm)2 Stücke
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken150 g
-
Eier4
-
Butter50 g
-
Kakaopulver1 TL
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1644 kJ /
394 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1 Std. 20 Min
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 Std. 45 Min
Weißes Topfen-Mousse
1 Std. 10 Min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 Std. 20 Min
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4 Std. 50 Min
Exotische Pannacotta mit Garnelen
5 Std. 50 Min
Schokomousse mit Ingwer
10 Min
Weiße Schokoladenmousse
5 Std. 30 Min
Eisgugelhupf mit Beerensauce
8 Std. 45 Min
Schneenockerl mit Vanilleschaum
1 Std. 45 Min