Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zucker
- 2 Stücke Orangenschale, unbehandelt (1 x 4 cm)
- 150 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 4 Eier
- 50 g Butter
- 1 TL Kakaopulver
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 394 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gratinierte Kirschen
30min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1h 20 min
Schokoladen-Panna-Cotta
4h 30 min
Schoko-Minz-Panna cotta mit Erdbeeren
5h
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45min
Panna Cotta al caffè
5h
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min
Kokos-Panna-Cotta auf Erdbeer-Carpaccio
3 godz. 45 min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1h 30min
Mini-Schokokuchen mit weichem Kern
30min