Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 120 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 250 g di farina tipo 00
- 10 g di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
- 250 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 2 uova
- 1 cucchiaino di aceto bianco
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 240 g di latticello
-
2
cucchiaini di colorante alimentare rosso
lub 15 - 20 gocce di colorante alimentare rosso in gel
Crema
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 250 g di mascarpone
- 150 g di zucchero a velo
- 1 - 2 cucchiai di codette colorate, preferibilmente rosse
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2527 kJ / 604 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12 Std. 20 Min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5 godz.
Waffles alla panna
1h 15 min
Glassa al cioccolato
20min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Torta Red velvet
3h
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 godz. 30 min
Cream tart
4 godz.
Crostata al cioccolato e caramello salato
3 godz. 15 min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2h 35min