Red velvet cake

Red velvet cake

3.9 96 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b. per imburrare
  • 250 g di farina tipo 00
  • 10 g di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di sale
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
  • 250 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di aceto bianco
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 240 g di latticello
  • 2 cucchiaini di colorante alimentare rosso
    15 - 20 gocce di colorante alimentare, rosso
Crema
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 250 g di formaggio fresco spalmabile
  • 250 g di mascarpone
  • 150 g di zucchero a velo
  • 1 - 2 cucchiai di codette colorate preferibilmente rosse

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 401.6 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 2485.3 kJ / 594 kcal
Tłuszcz 39.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 23.4 g
Węglowodany 54.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...