Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 根 新鮮辣椒, 切段
- 30 克 蒜頭
- ½ 茶匙 油
- ½ 茶匙 紅辣椒油
- 1 茶匙 麻辣醬
- 1 大匙 米酒
- ¼ 茶匙 鹽
- 300 克 透抽, 約3支,切寬圈狀(約1公分)
- 150 克 玉米筍, 切斜片
- 3 枝 新鮮九層塔, 只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 269 kJ / 64 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.4 g