Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Garnelen, roh, geschält
- 10 g Zitronensaft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Basilikum, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
-
2 - 3
Zweige Majoran, abgezupft
lub 1 TL Majoran, getrocknet - 70 g Olivenöl
- 1 Salatgurke, entkernt (ca. 250 g), in Scheiben (1 cm)
- 3 rote Paprika (ca. 400 g), in Würfeln (1 cm)
-
200
g Schmand
lub 200 g Crème fraîche - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Spaghetti
- 150 g trockener Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3343 kJ / 798 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25 min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30min
Tagliolini mit Garnelen und Artischocken
40min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20p
Lachs-Linguine
30min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1h
Pfifferlinge in Speckrahm
55 min.