Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Garnelen, roh, geschält
- 10 g Zitronensaft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Basilikum, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
-
2 - 3
Zweige Majoran, abgezupft
lub 1 TL Majoran, getrocknet - 70 g Olivenöl
- 1 Salatgurke, entkernt (ca. 250 g), in Scheiben (1 cm)
- 3 rote Paprika (ca. 400 g), in Würfeln (1 cm)
-
200
g Schmand
lub 200 g Crème fraîche - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Spaghetti
- 150 g trockener Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3343 kJ / 798 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 min
Lachs-Sauce zu Nudeln
30 min
Lachs-Linguine
30 min
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40 min
Tomaten-Garnelen-Sauce
25 min
Zitronen-Lachs-Pasta
1j
Tagliolini mit Garnelen und Artischocken
40 min
Linguine mit Garnelen
35 Min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 Min
Zitronenlinguine mit Scampi
35 Min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35 Min