Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di zucchero
- 60 g di albumi
- 60 g di farina tipo 00
- 60 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di cioccolato fondente (45% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaio di liquore al cioccolato
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1870 kJ / 447 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartufi al cioccolato
2 Std. 45 Min
Pasta choux al cacao
1 Std. 10 Min
Bicchierini ai 3 cioccolati
4h 30min
Pasta Choux
2h
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Crostata al moscato e fragole
3h 55 min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7sa
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5sa
Vaschetta alla vaniglia variegata al caramello salato
12h 55min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4 Std. 20 Min
Cheesecake cioccolato e caffè
2 godz. 40 min
Coulis di fragole
20 dk