Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di zucchero
- 60 g di albumi
- 60 g di farina tipo 00
- 60 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di cioccolato fondente (45% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaio di liquore al cioccolato
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1988.1 kJ / 475.2 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 37.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflè ai due cioccolati
20 min
Vanillekipferl
45 min
Coppette biscotto
20 min
Vasetti con lombrichi gommosi
1h
Cestino centrotavola
5h
Fiocchi di cacao
49h 30 min
Mattonella allo yogurt con mirtilli
6 godz. 20 min
Spiedini di frutta e cioccolato
30 min
Tegole al cacao con mandorle
12h 30min
Praline cacao e liquore alle erbe
30 min
Tartufi al cioccolato fondente
6h 40min
Tartufi al cioccolato
2h 45min