Puddings au caramel

Puddings au caramel

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • 150 g de dattes dénoyautées
  • 1 ½ c. à thé de bicarbonate de soude
  • 180 g d'eau
  • beurre doux pour le graissage
Sauce caramel collant
  • 60 g de beurre non salé
  • 60 g de cassonade
  • 75 g de sirop de maïs
  • 40 g lait
  • ¼ c. à thé d'extrait naturel de vanille
Puddings au caramel collant
  • 40 g de beurre non salé
  • 110 g sucre de canne complet non raffiné
  • 150 g de farine tout usage
  • ½ c. à thé de poudre à pâte
  • 1 œuf de gros calibre
  • 700 g d'eau pour la cuisson à la vapeur

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.8 g
Kalorie 1401.1 kJ / 334.9 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 56.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie