Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)

Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)

4.3 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 unidades

Składniki

Masa
  • de agua
    140 g
  • de harina de fuerza
    150 g
  • de harina integral
    150 g
  • de mantequilla clarificada (Ghee), ver receta básica
    30 g
  • de aceite de girasol
    15 g
  • de sal
    1 cucharadita
Relleno de coliflor
  • de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
    10 g
  • de ramilletes de coliflor
    200 g
  • diente de ajo
    1
  • de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
    1 trozo
  • chile verde fresco (sin semillas)
    1
  • de mantequilla clarificada (Ghee), y algo más para freír
    20 g
  • de comino en grano
    ¼ de cucharadita
  • de pimienta de Cayena molida
    ¼ de cucharadita

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 249 kcal / 1041 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...