Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)

Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)

4.3 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 unidades

Składniki

Masa
  • 140 g de agua
  • 150 g de harina de fuerza
  • 150 g de harina integral
  • 30 g de mantequilla clarificada (Ghee), ver receta básica
  • 15 g aceite de girasol
  • 1 cucharadita de sal
Relleno de coliflor
  • 10 g cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
  • 200 g de ramilletes de coliflor
  • 1 diente de ajo
  • 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
  • 1 chile verde fresco (sin semillas)
  • 20 g de mantequilla clarificada (Ghee), y algo más para freír
  • ¼ de cucharadita de comino en grano
  • ¼ de cucharadita de pimienta de Cayena molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 5.5 g
Kalorie 1041 kJ / 249 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...