Wersje kompatybilne
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 140 g de agua
- 150 g de harina de fuerza
- 150 g de harina integral
- 30 g de mantequilla clarificada (Ghee), ver receta básica
- 15 g de aceite de girasol
- 1 cucharadita de sal
Relleno de coliflor
- 10 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 200 g de ramilletes de coliflor
- 1 diente de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 5 mm)
- 1 chile verde fresco (sin semillas)
- 20 g de mantequilla clarificada (Ghee), y algo más para freír
- ¼ de cucharadita de comino en grano
- ¼ de cucharadita de pimienta de Cayena molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1041 kJ / 249 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 min
Panes de coco con pollo hoisin
55min
Lassi salado - India
5 min
Curry madrás - Subcontinente indio
15min
Pan indio
45min
Biryani de cordero - India
1h 20 min
Arroz kashmiri - India
30min
Sopa agridulce de langostinos (Tom Yum Goong) - Tailandia
25 min
Fritos de cebolla (Bhaji) - India
30min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min
Pan rústico de cúrcuma
9h 30min
Naan indio
1h 40min