Pizza morada con achicoria y nueces

Pizza morada con achicoria y nueces

4.7 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 raciones

Składniki

Masa
  • 150 g de remolacha cocida en trozos
  • 80 g de agua
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 1 pellizco de azúcar
  • 300 g de harina de fuerza
  • 1 cucharadita de sal
Relleno
  • ½ achicoria roja (aprox. 150-180g)
  • 1 pellizco de sal
  • 30 g de aceite de oliva
Montaje
  • aceite de oliva
  • harina de fuerza
  • 200 g de queso gallego (tetilla o Arzúa Ulloa) en rebanadas
  • 6 de nuez pelada (12 mitades)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 534.6 mg
Białko 15 g
Kalorie 1807 kJ / 432 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...