Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de remolacha cocida en trozos
- 80 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 pellizco de azúcar
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- ½ achicoria roja (aprox. 150-180g)
- 1 pellizco de sal
- 30 g de aceite de oliva
Montaje
- aceite de oliva
- harina de fuerza
- 200 g de queso gallego (tetilla o Arzúa Ulloa) en rebanadas
- 6 nueces peladas (12 mitades)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 534.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Samosas vegetarianas de boloñesa de lentejas y berenjena
1 godz. 30 min
Empanadillas de calabaza, espinacas y cebolla caramelizada
2h
Empanada integral de brócoli, kale y queso
1h 15min
Crêpes de harina de garbanzos rellenas de ensalada de berenjenas
1h 15min
Panisses (bastones de garbanzos)
1 godz. 30 min
Pan de maíz, sardinas a la parrilla y piquillos
3h 45min
Pan de soda irlandés
35 min
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30min
Colines integrales con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Panes al vapor (Bao buns)
30 min
Empanadillas de puerro y queso
1h
Hummus de remolacha
10min