Cheesecakes à la mangue avec le Nester

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions

Składniki

Le fond
  • 10 g de beurre mou
  • 20 g de biscuits à l'avoine
  • 10 g de noix, entières, mélangées (p. ex. noisettes, noix, pistaches, amandes)
  • 10 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
La farce
  • 200 g de fromage à tartiner
  • 40 g de crème entière
  • 30 g de sucre
  • 1 c. à café de sucre vanillé, maison
  • 1 pincée de sel
  • 1 œuf
  • 400 g d'eau
La garniture et finition
  • 60 g de mangue, mûre en morceaux (3 cm)
  • 40 g de sucre
  • 30 g de jus de citron vert (env. 3 citrons verts)
  • 50 g de beurre mou, en morceaux
  • 1 œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.6 g
Kalorie 897 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...