Urządzenia i Akcesoria
Leek and Potato Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
leek (white part only), cut into pieces340 g
-
salt plus extra to season, to taste1 tsp
-
extra virgin olive oil30 g
-
butter, unsalted30 g
-
potato cut into pieces255 g
-
680 g vegetable broth, dividedwater divided680 g
-
white pepper, ground1 pinch
-
nutmeg, ground1 pinch
-
whole milk100 g
-
flat-leaf parsley, chopped, to garnishchive, fresh chopped, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
415.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
664.1 kJ /
158.7 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cozy Soups
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Creamy potato mash
30 min
Leek and Potato Soup
40 min
Chunky mixed vegetable soup
50 min
Potato Curry Soup
35 min
Greek cabbage salad
5 min
Kedgeree
45 min
Tomato Soup
40 min
Rich Tomato Sauce
30 min
Pea and mint soup
20 min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Demo Recipe 3 - Red Pepper and Tomato Soup
30 min