Leek and Potato Soup

5.0 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • leek (white part only), cut into pieces
    340 g
  • salt plus extra to season, to taste
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • butter, unsalted
    30 g
  • potato cut into pieces
    255 g
  • water divided
    680 g
    680 g vegetable broth, divided
  • white pepper, ground
    1 pinch
  • nutmeg, ground
    1 pinch
  • whole milk
    100 g
  • chive, fresh chopped, to garnish
    flat-leaf parsley, chopped, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 415.4 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 664.1 kJ / 158.7 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...