Urządzenia i Akcesoria
Pineapple Upside Down Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Topping
-
brown sugar140 g
-
unsalted butter diced, room temperature115 g
-
canned pineapple in juice, plus 140 g juice6 - 7 slices
Batter
-
icing sugar170 g
-
unsalted butter diced, room temperature170 g
-
large eggs2
-
dark rum divided3 tbsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
all-purpose flour240 g
-
baking powder2 tsp
-
salt⅛ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
108.3 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1714.2 kJ /
409.7 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
52.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 godz.
Danish Dream Cake
55 min
Marble cake
2 godz. 10 min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Spiralized Scalloped Potatoes
1 godz. 30 min
Lemon Poppy Seed Loaf
1 godz. 10 min
Pineapple Shortbread
2 godz.
Aloha Carrot Cake
1 godz. 20 min
Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)
3 godz. 20 min
Oranges in caramel syrup with ginger wafers
4 godz. 30 min
Raspberry chiffon cake
5 godz. 15 min
Rich Fruit Cake
25 godz. 25 min