Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 140 g brown sugar
- 115 g unsalted butter, diced, room temperature
- 6 - 7 slices canned pineapple, in juice, plus 140 g juice
Batter
- 170 g icing sugar
- 170 g unsalted butter, diced, room temperature
- 2 large eggs
- 3 tbsp dark rum, divided
- 1 tsp natural vanilla extract
- 240 g all-purpose flour
- 2 tsp baking powder
- ⅛ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1714.2 kJ / 409.7 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 108.3 mg
Alternatywne przepisy
Traditional Canadian Pie Pastry
15min
Savoury Bread and Butter Pudding
1h 10 min
Rosé Cream Puff Pastry
3h 30min
Sufganiyot
2j 30 menit
Steamed Chocolate Lava Cakes (Metric) (TM6, TM5)
2h 55 min
Apple Pâtes de Fruits
6h 15 min
Eggnog Bundt Cake
1 Std. 45 Min
Pineapple Upside Down Cake
1 Std. 15 Min
Summer Breeze Pineapple Pound Cake
1h 10 min
Aloha Carrot Cake
1j 20 menit
Tropical upside down pineapple cake
1h 10 min
Bread Pudding
50 menit