Urządzenia i Akcesoria
Pineapple Upside Down Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Topping
-
brown sugar140 g
-
unsalted butter diced, room temperature115 g
-
canned pineapple in juice, plus 140 g juice6 - 7 slices
Batter
-
icing sugar170 g
-
unsalted butter diced, room temperature170 g
-
large eggs2
-
dark rum divided3 tbsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
all-purpose flour240 g
-
baking powder2 tsp
-
salt⅛ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
108.3 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1714.2 kJ /
409.7 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
52.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
White chocolate and pistachio madeleines
4 godz. 35 min
Mixed Herbs Rice
35 min
Rainbow Fruit Tart
1 godz. 40 min
Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
15 godz.
Antonio Bachour: Crème Fraîche Cheesecake with Strawberry Sherbet (Metric)
9 godz. 35 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Berry Clafoutis (Anna) Metric
1 godz. 35 min
Apple crumble meringue slice
2 godz.
Banana Cream Pie with Wafer Crust (Metric)
1 godz. 35 min
Potato Gratin
1 godz. 30 min
Orange and Marmalade Cake
1 godz. 15 min
Cheesecake (Baked)
7 godz. 20 min