Pineapple Upside Down Cake
TM6 TM5

Pineapple Upside Down Cake

4.3 (13 ocen)

Składniki

Topping

  • 140 g brown sugar
  • 115 g unsalted butter, diced, room temperature
  • 6 - 7 slices canned pineapple, in juice, plus 140 g juice

Batter

  • 170 g icing sugar
  • 170 g unsalted butter, diced, room temperature
  • 2 large eggs
  • 3 tbsp dark rum, divided
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 240 g all-purpose flour
  • 2 tsp baking powder
  • ⅛ tsp salt

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1714.2 kJ / 409.7 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
52.3 g
Tłuszcz
20.5 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Błonnik
1.7 g
Sód
108.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy